DōTERRA is Latijns voor 'Gift van de Aarde' en is wereldmarktleider in etherische oliën. De intentie van het bedrijf is om essentiële oliën aan te bieden die zo natuurlijk en krachtig zijn als nooit eerder bestond.

DōTERRA’s etherische oliën zijn 100% puur, kieskeurig geëxtraheerd uit planten en bloemen. Ze bevatten geen vul middelen of kunstmatige ingrediënten die de kwaliteit van de olie kunnen aantasten. Tevens zijn deze vrij van verontreinigingen zoals pesticiden en andere chemische substanties.

Bij bestelling wordt ieder olie getest op veiligheid en kwaliteit voordat het de deur uitgaat!

  • 100% pure essentiële oliën

  • 100% zuiver

  • 100% natuurlijk, van wilde planten, gecertificeerd op therapeutische waarde, 
    niet verdund, geen synthetische bestanddelen, geen conserveringsmiddelen

 

Ontspanning en veiligheid is in basis verbonden met vertrouwde geuren (denk aan baby’s of jonge dieren die sterk reageren op de moedergeur). De meest basale vorm om de amygdala te stimuleren om weer op ‘uit’ te gaan is daarom via geur of het gevoel voor geur. Vervolgens kan de vastgehouden stress geleidelijk los gelaten worden. Dit betekent dat essentiële oliën een krachtige sleutel kunnen zijn om emotionele trauma’s te helpen loslaten.

Essentiële oliën worden toegepast om ons emotionele en fysieke welzijn te bevorderen. Alle oliën zijn in meer of minder mate antiseptisch en antibacterieel. Ze kunnen in een breed scala worden gebruikt als enkelvoudige essentiële olie of als mengsel van essentiële oliën, al naar gelang je eigen wensen en toepassing.


Essentiële oliën zijn eenvoudig in gebruik en brengen tegelijkertijd diepgaande veranderingen in het lichaam teweeg. Er is veel literatuur beschikbaar over de therapeutische toepassingen van essentiële oliën. Daarnaast is het vaak prettig als iemand je persoonlijk kan adviseren en op weg kan helpen. Omdat ieder lichaam anders is en iedereen anders reageert blijft het belangrijk je eigen reacties te volgen en ervaring te ontwikkelen wanneer en hoeveel gebruik van essentiële oliën voor jou functioneel is. Essentiële oliën worden meestal op drie verschillende manieren gebruikt: Aromatisch, direct op de huid of inwendig.