INWENDIG GEBRUIK

 

Essentiële oliën kunnen ook als voedingssupplementen worden gebruikt om zo ondersteuning te geven aan onze gezondheid. Ingenomen in een capsule of verwerkt in eten of drinken. Sommige essentiële oliën hebben krachtige antioxiderede eigenschappen en helpen het vermijden van overmatige ontstekingsreacties in de cellen. Een groot aantal essentiële oliën wordt algemeen beschouwd als veilig voor inwendig gebruik, maar er zijn ook oliën die absoluut niet mogen worden ingenomen.

 

 

 

INSTRUCTIES VOOR HET GEBRUIK

dōTERRA geeft bij elke olie duidelijk aan op welke manier deze mag worden toegepast: Aromatisch, wel of niet inwendig, op de huid (al of niet verdund met een dragende olie). Zorg ervoor dat u alleen 100% pure etherische oliën met een therapeutische kwaliteit gebruikt en volg altijd de instructies en waarschuwingen, vermeld op het etiket.

Essentiële oliën mogen NIET in de ogen, open gehoorgang, in de neus of in open wonden worden gebruikt. Bij roodheid en irritatie van de huid verdun je onmiddellijk op de betreffende plek de essentiële olie met dōTERRA gefractioneerde kokosolie of met 100% zuivere olijfolie, NIET met water.